Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Bağcılar Kitap Fuarı, bugün kapılarını kitapseverlere açtı. 9 gün sürecek fuarda 58 yayınevi kitaplarını sergilerken tanınmış yazarlar söyleşi yapacak.
Bağcılar Meydanı, bu yıl 2’incisi düzenlenen Bağcılar Kitap Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Fuarın açılışı öncesinde Bağcılar Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde Çarşı Caddesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. Türk bayraklı yürüyüş Bağcılar Meydanı’nda sona erdi. Kiitap fuarının açılışı, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir tarafından yapıldı.
Okuma oranının artmasını hedefliyoruz
7'den 70'e hitap eden kitaplarla vatandaşları buluşturduklarını söyleyen Özdemir, "Okuma oranının artmasını hedefliyoruz, bu fuarlar ile daha da artmasını hedefliyoruz. Özellikle yayınevlerine teşekkür ediyorum oldukça yoğun bir ilgi gösterdiler. 58 yayınevi burada şu anda. Geçtiğimiz yıl ilk kitap fuarımızı göreve geldikten aylar sonra kısa sürede gerçekleştirmiştik. Deprem bölgesinde özellikle belediyemiz asla ihmal etmedi, sürekli hatırladı o bölgeleri. Hala orada ekiplerimizin çalışması devam ederken bunun yanında hayatın en önemli beslenme alanlarından biri olan kitaptır bunu ihmal etmemek adına fuarımıza bu alanı yerleştirdik ve onlara katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Tanınmış isimler konuk oluyor
Fuar alanında dünya klasiklerinden kişisel gelişime kadar farklı içerikte binlerce kitap sergileniyor. Etkinlikte aralarında Yusuf Kaplan, Nedim Şener, Erhan Afyoncu, Kemal Sayar, Pelin Çift, Hulki Cevizoğlu ve Bekir Develi gibi ünlü isimler de okurlarıyla bir araya gelecek.
Çocuklar için atölyeler kuruldu
Meydandaki fuar alanına çocuklar için platform kuruldu. Dokuz gün süresince burada atölye çalışmaları yapacak. Açılışa katılan miniklere ikramlarda da bulunuldu.
Genç yazarlar ödüllendirildi
Bağcılar Belediyesi’nin bünyesinde sunulan “Genç Kalemler Öykü Yazarlığı” atölyesini tamamlayarak yazarlığa adıma atan öğrencilere de hediyeleri takdim edildi. Öğrencileri tebrik eden Özdemir, her birinin ileride tanınmış büyük yazar olacağına inandığını söyledi.
Çekilişle hediye verilecek
Öte yandan fuar alanına gelenler arasında yapılacak çekilişle laptop, bisiklet, İpad ve elektrikli scooter gibi hediyeler verilecek. Bağcılar Kitap Fuarı, 03-11 Haziran 2023 tarihlerinde 10.00 - 22.00 saatleri arasında haftanın her günü ziyaret edilebilecek.
Kitap Fuarı Tüm Etkinlikleri için TIKLAYINIZ
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.