• BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    34,05% 0,14
  • EURO

    38,03% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2833,28% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,00

Ayla YILDIRIM


AHİR ZAMANIN VASIFSIZ MÜSLÜMANLARI

Lut kavminin helakı o kavmin küçük bir kısmının cinsel sapkınlık içerisinde bulunup kendilerine bu fiil yasaklanmasına rağmen yanlışlarından geri dönmemeleri, her geçen gün azgınlıklarına bir yenisini eklemeleri, kavmin geri kalanının bu fiili işleyen 33 sapkının davranışlarına göz yumması nedeniyle olmuş, yakıcı bir lav ile üzerleri örtülmüştür.


Hz. Nuh ve Kavimleri: Tarihsel Helakler

Hz. Nuh, kavmini tevhid inancına davet etmiş, çok azgın olan kavmi putperestlikten vazgeçmediği gibi kendisi ile alay edip ona eziyet etmişler, bir kısmı hariç davetine icabet de etmemişler, Hz. Nuh'un duası sonrası su ve büyük bir tufan ile helak edilmişlerdir.

Ad kavmi eşsiz nimetlerle rızıklandırılmış, kendilerine verilen nimetlere nankörlük ettikleri ve peygamberlerini inkar ettikleri için büyük kasırga ve fırtınalarla helak edilmişlerdir.

Nemrut ve kavmi inkarından ve kibirinden dolayı sivrisinek sürüleri ile, Semud kavmi şiddetli sarsıntılar (deprem) ve gök gürültüleri ile üç gün içinde yok edilmişlerdir.

Kuran’ı Kerim’de helak edilen kavimlerin neden helak edildiğine ve nasıl helak edildiklerine dair başka hikayeler de mevcuttur. Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.

Günümüzdeki Kötülüklerin Farkındalığı

Sözü şuraya getireceğim; bir onlara bir de bize bakıyorum. Dünya üzerine yayılmış iki milyar müslümana.… Bunların içinde müslümandan sayılan kaç milyon kişi vardır sadece ülkemizde oturup bir düşünün; küfrün içine batmış. Sayıya vurulduğunda Müslüman kabul edilen ancak ateist, deist olan… Hiç bir şeye inanmayan belki… Ya da puta değilse de güce tapan, paraya tapan, mala mülke tapan… Sayılırken Müslümandan sayılan kaç inkarcı var… Kimbilir?

Lut kavminin tamamı Allah tarafından kendilerine kati olarak yasaklanan livataya devam etmiyordu. Onlardan sadece bir kısmı bu günahın pençesindeydi. Ama geri kalan lanetlenmiş günahlardan livataya devam eden bu küçük ancak azgın azınlığın davranışlarını kanıtsamıştı ve olağan görüyordu. Hz. Lut’un eşi dahi bu azgınlığı takdîs edenlerin arasındaydı. Onun için diğerleri ile birlikte o da helak oldu.

Çirkinliklerin Sıradanlaşması ve Sonuçları

Ya bizler neleri sıradanlaştırdık farkında mısınız? İçki, zina, yalan, haram… Başka?… Bencillik, bozgunculuk, dedikodu, kul hakkı… İnfaktan, yardımlaşmaktan kaçınmak… Kulun Allah rızası için kula, kulun Allah’a olan sorumluluklarından uzaklaşmak… Düşününce utanılması gereken onca çirkinlik rutinimize döndü değil mi farkında olmadan? Yazık bize… Veyl bize…

Düşününce nasıl olursa olsun(!) yaşamak arzusunda olanlar için nimet mi acaba ahir zamanda bulunmak hali… Yoksa hiç şüphe yok ki bunca alışılmış kötülüğün bunca yaygınlaştığı bir topluluk olarak daha önce yaşamış olsaydık helak edilenlerden olurduk… Tek bir çirkin fiil için çirkinliği ile birlikte üzeri gazapla örtülen onca kavmin onlarcasının her bir çirkinliğini almış bir topluluk olarak yaşadığımıza sevinmeli miyim, bilmemiz gerekenleri bilmediğimiz için cehaletimiz ve utanmamız gerekenlerden utanmadığımız için arsızlığımızdan utanmalı mıyım bilemiyorum çoğu zaman.

Ne büyük bir rahmet, nasıl bir merhamettir Yaradanın bizim neslimize gösterdiği ki; her düşündüğümde gözlerimi yaşartıyor. Nasıl bir bağışlayıcılıktır bu; sonsuz dokulu… Düşünebileni ufalayan cinsten… Hesaplayamadığım büyüklüğün karşısında gittikçe küçüldüğünü hissettirecek kadar ölçüsüz…

Ve hatta ürküp sağındaki solundaki tüm çirkinliklerin özrünü diletecek, affını istetecek, secdeye içindeki derya ile gidecek türden….

Alıştırma Rabbim… Zelilliğe, kepazeliğe, kifayetsizliğe alıştırma bizi… Bizim gazaplarımız öyle küçük ki çirkinliklerimizin yanında; akıllanmıyoruz! Anlamıyoruz! Bize hatırlamayı, bize anlamayı, bize görmeyi nasip et… Bizim “Müslümanlık” titrimizi tekrar ihya et. Biz beceremiyoruz ne olur nasip et!!!

Yazarın Diğer Yazıları


24.2° / 19.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.