Gençlik Kütüphanesi kitap okuma etkinliklerinin yeni merkezi oldu!
Kitap kurtlarının buluşma mekânı
Ortahisar Belediyesi’nin dijital içerikli (e-kitap) Gençlik Kütüphanesi sosyal ve kültürel etkinlikleriyle öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Birbirinden farklı içerikte etkinlikler ve programlarla kullanıcılara hitap eden Gençlik Kütüphanesi açıldığı günden beri birçok aktiviteye imza attı. Özellikle okullar bünyesinde faaliyet gösteren kitap okuma kulüpleri Gençlik Kütüphanesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Diğer yandan öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde toplu olarak kütüphaneyi ziyaret ederek kitapları, diğer yayınları yakından görme ve tanıma fırsatını yakalıyor.
Cudibey Ortaokulu “Pusula Okuma Kulübü ” öğretmenleri Gençlik Kütüphanesi’nde ünlü yazar Matt Haig’in ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’ adlı kitabının söyleşisini gerçekleştirdi. Kulüp üyesi Türkçe Öğretmeni Elif Cabri, Gençlik Kütüphanesi’nin kitapseverler için mükemmel bir mekân olduğunu dile getirdi.
“KENDİNİZİ YUVANIZDA GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ”
Kütüphanenin dizayn ve tasarımının çok dikkat çekici olduğunu ifade eden Cabri, “Gerçekten de Gençlik Kütüphanesi çok güzel bir mekân. Tarihi bir binada olması nedeniyle adeta sizi çekiyor. Sizi saran, kucaklayan sıcacık bir yanı var. Kendinizi yuvanızda gibi hissediyorsunuz. Gerek işleyişi, gerekse içerik yönüyle dopdolu. Bir yıl önce kurduğumuz ‘Pusula Okuma Kulübü’ ile Türk ve dünya klasiklerini okumak amacıyla farklı ortamlarda söyleşimizi gerçekleştiriyoruz. Bu seferki söyleşimizi Ortahisar Belediyesi’nin kurmuş olduğu Gençlik Kütüphanesi’nde gerçekleştirdik. Gençlere ve yetişkinlere yönelik oldukça zengin bir donanıma sahip bu kütüphanede gerek personel, gerek çalışma, dinlenme ve söyleşi ortamı bizleri memnun etti. Özellikle okurlara yönelik tutumları ile gençleri kitapla buluşturmayı ilke edinmiş Gençlik Kütüphanesi personeline teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“KİTAPLAR EN VEFALI DOSTLARIMIZ”
Herkesin kitap okumaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Elif Cabri sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem kitap okuma kulüpleri, hem de kitap okuma alışkanlığıyla ilgili bir farkındalık oluşturursak ne mutlu bize. Aslında herkesin kitap okumaya ihtiyacı var. Kitap okumanın eğitici ve öğretici olmasının yanında kitaplar, her şart ve koşulda bizim en vefalı dostlarımız… Hayatı her yönüyle idrak etme, yeni bilgiler öğrenmek, yaşamımıza farklı kapılar ve bakış açıları açmak, en önemlisi de vaktimizi en güzel şekilde değerlendirmek için en mühim araçlar kitaplardır. Sizi asla yalnız bırakmıyorlar. En zor zamanlarınızda kitaplara sığınarak teselli buluyorsunuz.”
Her hafta farklı etkinlik ve programların gerçekleştirildiği Gençlik Kütüphanesi’ni ziyaret eden Yomra Özel Eğitim Okulu öğretmen ve öğrencilerine kitap hediye edildi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.