• BIST 100

    9054,79%0,58
  • DOLAR

    34,27% 0,46
  • EURO

    37,18% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2980,90% 0,92
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

AHMET MARANKİ


ADRIYATIK‘TEN CIN SEDDINE !TÜRK DEVLETLER TEŞKILATI !

ORTAK TÜRK ALFABESI-5


Değerli takipçiler tarihi seyri içinde kronolojik olarak Türk dili ve alfabesinin nerede ne zaman ne şekilde hangi hangi oyunlarla bugünlere geldiğini bu yazı dizimizle gelecek nesillerimize ve tarihe kayıt düştük!
Bugün dünyamızı karanlığa boğan ;
soykırımlarla yazdıkları senaryoları seçtikleri liderlerle hayata geçiren küresel şeytan aynı oyunlarını binlerce yıldır sürdürüyor!

Türkler varsa tarih vardır!

Dün olduğu gibi bugün de Türkleri birbirinden ayırmak , Özvatanlarında köle yapmak için önce dillerini değiştirmişlerdir!


Son 100 yıla baktığımızda türklerin bir kısmı kril  rus alfabesi kullanırken ,bir kısmına Arap alfabesi ,bir kısmına da latin alfabesi zorunlu kılınmıştır!
Zaman geçtikçe bu oyunlar öyle bir planlı oynanmış ki ;
doğu bloku Azerbaycan gibi ülkeler 100 yıl önce Latin elifas’ı kullanırken Osmanlı’da Arap elifbası ile Osmanlı Türkçesi kullanılıyordu!
ne zaman biz latin elifbasıı’na geçtik Ruslar bütün Türk dünyasını kril  Elifbası a geçirdiler!
1000 yıllık Türk tarihi böyle kargaşalarla Türk halkları bir biriylesın diye ve küresel şeytanın oyunlarıyla doludur!!!

Nihayet 21. yüzyılın 2024 yılında Türk devletler teşkilatı 34 harfli ortak Elif Bayi kabul ettiler!!!
Bu ortak Türk alfabesi Türk ve Turan birliği için pek çok açılımlara sebep olacaktır!!!

İkinci aşamada çoğunlukla Müslüman olan Türkler le eskiden Arap alfabesi kullanan pekçok bağımsız Türk devletini tarih ve kültürleri ile buluşturmak en azından atalarının mezarlarını okumaları noktasında Arap Elifbası nda “”Osmanlı türkçesini”” mutlaka ikinci dil olarak nihayet hedef olarak gerçekleştirmeliyiz..!

MILLETİMİZ ;
CUMHUR İTTIFAKI LIDERI TAYYIP ERDOĞAN VE DEVLET ADAMI TÜRKMENBEYİ DEVLET BAHÇELI’NIN GAYRETLERIYLE EN KISA ZAMANDA BÜYÜK TÜRKIYE’YE GIDEN TÜRKİYE YÜZYILI  PROJESINI ACILEN  HAYATA GEÇIRILMELIDIR !


Yeni akit ulusal basın’da yayınlanan kronolojik yazı dizimizin tamamını ve devamını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz!

Okuma  ve işitme özürlü olanlar için makalemizin sesli dinletiler Ahmet Maranki Instagram ve Facebook ve Twitter ve YouTube sayfalarımızda dinleyebilirsiniz!!!
TARIHI ANCAK ESER BIRAKANLARI YAZAR…!

 

 

Adriyatik’ten Çin seddine!  Türk devletler Teşkilatı! Ortak Türk alfabesi -5 https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-maranki/adriyatikten-cin-seddine-turk-devletler-teskilati-ortak-turk-alfabesi-5-46730.html

Makalemizin Ahmet Maranki Instagram sesli dinletisi:
https://www.instagram.com/reel/DA3Ajr5vg2v/?igsh=MXNmYzV5Y2l5enFmdQ==


Makalemizin sesli dinletisi Ahmet Maranki Facebook sayfamızda:

https://www.facebook.com/share/v/w6SZoZZmMv8jRVZw/?mibextid=WC7FNe 

Yazarın Diğer Yazıları


15.1° / 12.9°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.