Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

  • BIST 100

    9977,94%1,13
  • DOLAR

    35,41% 0,16
  • EURO

    36,39% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3091,27% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4952,22% 0,14

MURAT GÜLSAN


KAYBETTİKLERİMİZ!....

2002 yılından beri neleri kaybetmişiz az buçuk yazı ile ifade etmeye çalışacağım.


Hatırlarsınız İlkokullarda Andımız gür seslerle okunarak tüm öğrenciler şevkle motive olurlardı. Nasıl bir birey olunulmasını herkes kendi ağzından söylerdi.Sonra birden bire Andımız kaldırıldı.
Neden kalkmış andımız bazı çevreler tarafından aşırı milliyetçilik olarak nitelendirilmiş. 2013 yılının Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Andımızı şöyle eleştirmişti.” Her sabah Türküm demekle Türk olunmuyor”. Velhasıl Andımız 2013 yılından beri okullarda okunmuyor.Türküm, doğruyum, çalışkanım…. Artık yok biz bu güzel değeri kaybettik.

Okullarda bankalarda T.C ibaresi kaldırıldı. Hani tabelalarda şöyle yazardı T.C Milli eğitim bakanlığı Atatürk lisesi T.C Ziraat bankası gibi…
Bir dönem 2003-2009 yıllarında Milli eğitim bakanlığı da yapmış olan Hüseyin Çelik T.C kaldırılması ile ilgili soruya şöyle cevap vermiş.” Daha önce yapılan şey ömür boyu kalmak zorunda mı”. Yani T.C harflerinden birileri bayağı rahatsız olmuş ki kaldırıldı.
Soda şişelerinden “Türk Kızılayı” isminin Türk kısmı kaldırıldı.
1985 yılında Kızılay Afyonkarahisar ismiyle piyasaya sürülen maden suyu, 2005 yılından itibaren ‘Türk Kızılayı’ ismini kullanmıştı.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar imzasıyla yayınlanan açıklamada “Türk Kızılayı Maden Suyunun yenilenen imajı, birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Bizi biz yapan değerleri koruyarak, günümüz trendlerine uygun ve tüketici alışkanlıkları doğrultusunda bir değişime imza attık. Araştırmalarımızdan yola çıkarak tüketici algısını da dikkate alarak Maden Suyumuzun ismini toplum genelinde benimsenen marka adıyla Kızılay Maden Suyu olarak değiştirdik.” denildi.
(Toplum o sodayı TÜRK KIZILAYI SODASI olarak alıp benimsemişti açıklama beni tatmin etmemiştir. Türk ismine alerjisi olanlar tarafından sinsice değiştirilmiştir.)
Türk Kızılayı hakkında önem arz eden bilgiyide sizlerle paylaşayım. 1877'de "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir.
Ve sonuçta 2014 yılında sodalarımızın üzerinde de Türk ismi silinmiş oldu.
Soda üzerindeki Türk ismide yine birilerini bayağı rahatsız etmiş bu değeri de kaybettik. 
Milli bayramlarımızda her ilimizde törenler düzenlenir kahramanlıklar anlatılır,Türklüğümüzle gurur duyardık. Tüm tv .kanallarında geçitler törenler gösterilirdi. Biz Milli günlerin manasını anlam ve önemini de kaybettik.
Her eve bir gazete gire okurduk. Maalesef tek ağız basın olduğundan habercilik yancılıktan dolayı bitirildi biz gazete okuma değerimizide kaybettik.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Türk halkına seslenirken “Aziz Türk milleti” derdi maalesef ki başkanımız Milletine seslenirken Bu Millet diye hitap ediyor biz bu güzel seslenişi kaybettik.
Eskiden düğünlere gittiğimizde en azından bir çeyrek altın takabiliyorduk, yalancı Tuik verileri yüzünden alınan düşük maaş zamlarından dolayı alım gücü düşürülerek her şeye zam yapılarak düğünlerdeki dayanmışma takı takma geleneğini kaybetmişizdir.
Eskiden televizyonlarda çeşitli parti başkanları canlı yayına çıkar kendi aralarında tartışır seviyeli uslüple birbirlerine cevap verirlerdi. Maalesef o tartışma programları 22 yıldır birileri istemiyor diye yapılmıyor ve biz bu değeri de kaybettik.
Misafirliğe gidilirken bir kilo baklava yaptırıp öyle giderdik baklavanın kilosu olmuş 600 tl maalesef ucuz şeyler götürerek durumu kurtarmaya çalışıyoruz bu adetimizin değerini de kaybettik.
Akşam yemeğine eşimizi dostumuzu davet eder hep beraber akşam yemeği yerdik, kendi paramızın bir değeri alım gücü vardı, dolar, euro arttıkça biz battık yani biz bu değeri de kaybettik.
İlkokul 1,2,3,4,5 vardı ardından orta 1,2,3 ve Lise 1,2,3 sonra eğitim sistemi değişti her taraf İmam hatip okulu oldu okul okumayanlar çıraklığa giderlerdi sanayiye çıraklık bitti İmam hatipliler çok değerliydi eskiden nadir mezun vardı ama iyilerdi şimdi herkes imam hatip mezunlu özelliği kalmadı biz bu güzel değerleride yitirdik.
Tvlerde aile yarışma programları yok, gençler için genel kültür yarışmaları yok okuyan eskiden bunlarda vardı biz bu yarışma programlarınıda kaybettik.
Sınırlarımızdan kuş uçmazdı her elini kolunu sallayan ülkemize giremezdi şimdi 13 milyon mülteci sessiz işgalde biz bu sınır güvenliğinin manasınıda kaybettik.
Etik değerlerimiz, adaplarımız bunlarda yavaş yavaş gidiyor bunlarıda kaybediyoruz. Son sözüm şudur Filistin halkı da Yahudilere toprak sata sata sonunu getirdiler inşallah bizler öyle olmayız toprak yabancıya satılmaz anlayaşımızın değerini yitirdik para uğruna vatandaşlıkta veriyoruz vatandaşlık manasını kaybettik. Bizim vatandaşlığımızın belgesi şehitlerimiz, gazilerimiz velhasıl uğruna dökülen kanlarımızdır. Daha fazla değerlerimizi kaybetmeden yanlışın neresinden dönersek kardır hesabıyla daha dikkatli olalım diyerek Allah ülkemizi her türlü afetten beladan ve hainlerden korusun derim saygılarımla kıymetli okurlarım.

Yazarın Diğer Yazıları


YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.