• BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,09% 0,23
  • EURO

    37,94% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2810,40% -0,51
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,38

Fatma Nur ÖZCAN


EN KIYMETLİSİN ÇOCUK

Bugün, yeni bir başlangıç. Yeni bir eğitim yılının başlangıcı. 


Binlerce çocuk; renkleri farklı, gözleri farklı, hayalleri, umutları, yaşayışları ve dünyayı kavrayışları farklı. Dünyaya bakışları, doğayı hissedişleri, yüreklerinde ki minik merhamet kelebekçikleri. Evet hepsi  farklı ancak bu kadar farklılığın içerisinde küçücük bedenlerine sığdırdıkları  sevgi aynı. Onlar isimleri, doğum yerleri, renkleri, gözleri, aileleri ve daha bir çok şeyin farklı olduğu bir  dünyada, yüreklerinde taşıdıkları sevgi seli ile, kurumuş çorak toprakları yeşerten sevgi yağmurları.  

 Onlar Asya’da beyazın, Afrika’da siyahın, Gazze’de umudun en güzel tonu olanlar.  

Onlar zulüme karşı merhamet tacını taşıyan, sevgi dolu yürekler. Onlar sevgi uğruna, bedenini zalime kalkan eden, cesur yürekler. 

 Onlar yaşının küçüklüğüne rağmen, yüreği anne, baba ve kardeş acısı ile yoğrulmuş Gazze’li, Doğu Türkistan’lı çocuklar. Onlar bir bedene, küçücük bir bedene, acının yerleşmiş, yer edinmiş olduğunun delili gibi varlığını sürdürenler.  

Onlar dünyanın her yerinde ebedi huzuru temin eden, kanatlarına  merhamet ve sevgi yükleyen melekler. 

Onlar, Aksa’nın şerefi, Kudüs’ün onuru, İslamiyet’in baş tacı olanlar. Onlar candan öte olan, merhameti, merhametsiz olana, merhamet ile gösterenler. 

 

 

 İyi ki varsınız çocuklar. Huzursuz bir dünyanın huzur ile dolmasını sağlayanlar. 

 Sizlere uzanan her el, elbet İlahi mahkemede ebedi cezasına mahkum edilecek. Zalimler ebediyen cezasını çekecek insallah. 

Yazarın Diğer Yazıları


25.1° / 19.2°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.