• BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,20% -0,02
  • EURO

    37,04% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2992,68% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,00

ÖNDER GÜZELARSLAN


İş Dünyasında Ahlak ve Hakkaniyet: ÖNSİAD Kongresi

10 yılı aşkın süredir ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan ÖNSİAD, ahlak, fazilet, hakkaniyet ve erdemlilik gibi değerlerle iş dünyasında yerini sağlamlaştırdı.


İmam Hatipli İş Adamları

ÖNSİAD yani Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği, İmam Hatipli iş adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu bir güç birliği olarak ortaya çıkmıştır. İş Dünyası içinde ahlak, fazilet, hakkaniyet ve erdemlilik gibi değerleri yaymayı hedefleyen ÖNSİAD, 10 yıllık tarihinde ülkenin ekonomik kalkınmasına ciddi katkılar sunmuştur. (Eğitim ve Sosyal Hayat) konularında da etkin olan dernek, geçtiğimiz günlerde 5. olağan kongresini gerçekleştirdi.

Yeni Dönem ve Hedefler

Genç ve dinamik başkan Ekrem Kap, kongrede yaptığı konuşmada "kazandıklarımızı kaybetmekten korkmadan ilerleyeceğiz" ve "birlikte kazandıklarımızı da yürekten paylaşacağız" diyerek yeni rotayı belirledi.

Ahlak, fazilet, hakkaniyet, liyakat, erdemlilik ve şükür gibi kavramlar ÖNSİAD’ın yeni temel mottosu olan "tartışmak, ayrışmak değildir" ile örtüşüyor.

Türkiye İhracatçılar Merkezi'nde Gerçekleşen Kongre

Kongreye Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımı ve geniş bir üye kitlesi damgasını vurdu. Dostluklar ve iş birliği kongrede ön plana çıktı. Katılımcılar, kongrede birlikteliklerini ve dayanışmalarını daha da pekiştirdiler.

Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma

ÖNSİAD, ekonomik ve toplumsal kalkınmayı ahlak çerçevesinde, helal kazanç hedefiyle gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Derneğin asıl varlığı, değer yargılarını iş dünyasına doğru şekilde taşıyarak, helal kazancı merkeze oturtmaktır.

İş Birliği ve Güç Birliği

Yeni Başkan Ekrem Kap, "Sermaye bölünmesinin engellenmesi" konusunun önemine dikkat çekti. Çok ortaklı şirketlerin ve güven esaslı iş birliklerinin önemini vurguladı.

Meslek Okullarının Desteklenmesi

Kongrede öne çıkan bir diğer konu da meslek okullarının desteklenmesiydi. Prof. Dr. Ömer Bolat, iş dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için bakanlık olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Gelecek Dönem Hedefleri

Yeni dönemde ÖNSİAD, üye sayısını artırmayı ve 81 vilayette teşkilatlanmayı hedefliyor. Ticaretin yoğun olduğu ülkelerde temsilcilikler oluşturulacak ve üyeler arasında dayanışma daha da pekiştirilecek.

Yazarın Diğer Yazıları


17.5° / 14.3°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.